2012. május 31., csütörtök

Egy bögre forró csoki

 



Ki tud ellenállni egy bögre forró csokinak? Szerintem nagyon kevesen.

Kint egyre hűvösebb van, esik az eső, hamarosan havazhat is, nem igazán érezzük azt, hogy sétálni szeretnénk. Inkább bebújni egy puha takaró alá és onnan szürcsölgetni a forró italunkat, miközben olvasunk egy izgalmas könyvet vagy megnézünk egy dvd-t.

Sokféle forró csoki italpor kapható a boltokban, többféle kiszerelésben: vannak az egyhasználatos csomagolások, aztán gondoltak a marketingesek a nagyobb kiszerelést kedvelőkre is, de vannak olyan helyzetek is, amikor egy áráért megkapod a 2 vagy 3 csomagot is. Ennek mi nagyon örülünk, mert sokáig tudjuk iszogatni kedvenc italunkat, a boltosok meg annak örülnek, hogy sikerült a vevőre nem egy hanem mindjárt 3 csomagot is rásózni.

Én a saját készítésű forró csokit szeretem, amit saját alapanyagokból kutyulok össze, legalább tudom mi van benne, mit iszok meg.
Egy négybetűs német boltban lehet kapni mini étcsokikat, az a legfinomabb, a tejcsoki nem adja vissza a kakaó íz-élményét.

Nos, ezt a csokit feltördelem egy bögrébe és kevés tejet löttyintek rá, majd beteszem a mikróba, hogy olvadjon meg és érjen össze a csoki a tejjel.
Amikor már krémes állagú -vigyázzunk, ne spóroljunk a tejjel ,mert leég a csokink a magas hőtől - hozzáöntök annyi tejet amennyi a bögre háromnegyedéig elég.

Visszateszem a mikróba és felmelegítem. Szórhatunk a tetejére csokireszeléket, de habosíthatunk tejet is és azt öntjük rá, utána ráreszelünk egy kis étcsokit vagy bolti csokidarát.
A tejhabosításnál a svéd áruházban fillérekért vásárolt habosítót használok, igaz vettem vagy hármat ezidáig, mert nem igazán hosszú életűek:))) A minőség mindenek felett:))))))

Szóval tejhabosításhoz ne csökkentett zsírtartalmú tejet használjunk, legalább 2,8-as vagy 3,5-ös legyen, mert nem lesz belőle hab. Én a kávéhoz, kapucsínóhoz hideg 3,5-öset használok, kilöttyintek egy keveset egy pohárba és habosítom. A habot könnyebb elérni némi cukorral, de ha forró csokiról van szó, akkor a tej meleg legyen és apránként szórjuk meg cukorral.

A kávézás külön szertartás nálam, minden nap iszom egy bögrével, és sóvárogva figyelem a baristakat, milyen ügyesen rajzolnak szívecskéket, virágokat tejhabból a kapucsínókra, machiatókra.
De ez egy következő bejegyzés terméke lesz:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése